Dag 4: eerste hoge intensiteitstraining

by Ton on 28/04/2012

Dag 4 is de eerste van 3 zeer intensieve trainingsdagen. Morgen is een lichte hersteldag maar dan zullen de 2 zwaarste dagen komen. Al was dit pas dag 4, ik kijk toch een beetje uit naar de rustige dag van morgen. Vandaag viel uiteindelijk toch wel mee. Ik begin een beetje te wennen aan de intervallen. Door tussen de 3 blokken van intervallen met een hoge cadans te trappen (+95 rpm) ben je weer redelijk hersteld en kan ik het vermogen goed op hetzelfde niveau houden. Na de intervallen is er een cooling down van 14 minuten. Ik merk dat ik een veel hoger vermogen en hartslag haal door met een cadans van over 100 rpm te trappen. Veel meer dan ik gewend ben en met een gevoel dat ik dit nog best een half uurtje had vol kunnen houden… Het schema is als volgt:

Totale tijd: 1 uur

  • 20 min. oplopende warm-up
  • 6 maal 40 sec. 95% en 20 sec. 50% (6 minuten in totaal)
  • 4 minuten licht trappen
  • 6 maal 40 sec. 95% en 20 sec. 50% (6 minuten in totaal)
  • 4 minuten licht trappen
  • 6 maal 40 sec. 95% en 20 sec. 50% (6 minuten in totaal)
  • 14 minuten licht uittrappen (hoge cadans)

Tacx schema dag 4

Leave a Comment

Previous post:

Next post: