Dag 5: hersteldag

by Ton on 28/04/2012

Hersteldag. Helaas heb ik een serieus laptop probleem. Ik krijg het blauwe Windows error scherm steeds. Het lijkt mij dat m’n pc ook een hersteldag nodig heeft… In plaats van de hersteldag heb ik besloten om een van de voorgeprogrammeerde schema’s van mijn Tacx te volgen. Het is het 3 maal 3 schema met 3 blokken van steeds 3 minuten een hogere weerstand met elke keer 3 minuten rustig uittrappen. In de opvolgende blokken wordt de weertand steeds hoger. Als ik het vergelijk met mijn uitgangspunt van de testdag dan is het eerste blok 60%, het 2e blok 80% en het laatste 100%. Het schema duurt wel 1:25 uur (2 afleveringen How I met your mother) dus het is niet meteen een echte hersteldag. Het schema dat ik volg geeft een vast schema en is niet precies op maat gemaakt voor mij persoonlijk. Ik ga zelf meer op mijn eigen gevoel af en voelde me vrij goed. Een wat langere training leek mij dus een goed idee. Voor de volledigheid hier nog wel het schema zoals het eigenlijk was vandaag:

Totale tijd: 30 minuten

  • 10 min. oplopende warm-up
  • 20 maal 15 sec. 100% en 15 sec. 50% (10 minuten in totaal)
  • 10 minuten licht uittrappen

Tacx schema dag 5

Leave a Comment

Previous post:

Next post: